Jesteśmy tym co jemy i dlatego warto czytać etykiety i spożywać rzeczy jak najmniej przetworzone. Zagęstniki, sztuczne barwniki i aromaty, konserwanty to wszystko czai się w żywności. Dlatego lepiej jest wybrać przetwory ekologiczne, w których znane jest nie tylko pochodzenie użytych warzyw, ale przede wszystkim do ich produkcji nie dodano polepszaczy smaku i wypełniaczy. Przetwory ekologiczne dostępne są na lokalnych bazarkach, ale przede wszystkim w sklepach internetowych. Duży wybór, często bezpłatne dostawy, dokładnie opisany skład i pochodzenie produktów to gwarancja zdrowej polskiej żywności. Warto zwracać uwagę na certyfikaty i wyróżnienia, gdyż poparte są one badaniem przetworów i przyznawane tylko najlepszym. Zawsze też możemy zadać pytanie sprzedającemu, zwłaszcza jeśli mamy uczulenie na jakiś produkt lub nie jesteśmy czegoś pewni. Producenci chętnie udzielają odpowiedzi na temat swoich produktów.

Piece i grille do lokali gastronomicznych
Nowoczesny sprzęt do gastronomii, włącznie z meblami ze stali nierdzewnej i energooszczędnymi piecami konwekcyjnymi czy przeznaczonymi do przygotowywania pizzy, są stałymi pozycjami z katalogu sprzedażowego hurtowni online, o nazwie Invest Horeca. Firmy cateringowe i obiekty hotelarskie, również na bieżąco k...