Jesteśmy tym co jemy i dlatego warto czytać etykiety i spożywać rzeczy jak najmniej przetworzone. Zagęstniki, sztuczne barwniki i aromaty, konserwanty to wszystko czai się w żywności. Dlatego lepiej jest wybrać przetwory ekologiczne, w których znane jest nie tylko pochodzenie użytych warzyw, ale przede wszystkim do ich produkcji nie dodano polepszaczy smaku i wypełniaczy. Przetwory ekologiczne dostępne są na lokalnych bazarkach, ale przede wszystkim w sklepach internetowych. Duży wybór, często bezpłatne dostawy, dokładnie opisany skład i pochodzenie produktów to gwarancja zdrowej polskiej żywności. Warto zwracać uwagę na certyfikaty i wyróżnienia, gdyż poparte są one badaniem przetworów i przyznawane tylko najlepszym. Zawsze też możemy zadać pytanie sprzedającemu, zwłaszcza jeśli mamy uczulenie na jakiś produkt lub nie jesteśmy czegoś pewni. Producenci chętnie udzielają odpowiedzi na temat swoich produktów.

Chemia oraz czyściwa z najwyższej półki
Jeśli potrzebne nam są takie czyściwa profesjonalne, które nie dość, że usuwają brud efektywnie, to ich wykorzystanie jest ergonomiczne, to koniecznie trzeba pamiętać o tym, żeby wybierać rozsądnie. Produkty takie bowiem można naprawdę nieźle dobrać, wystarczy zorientować się trochę po producentach....